& jouw talent is een coachpraktijk voor kinderen en jongeren. Wanneer je niet lekker in je vel zit, een vraag hebt over jezelf of je omgeving, of bepaald gedrag vertoont, kan het fijn en helpend zijn om daar over te praten. Ook ouders die ondersteuning willen hebben bij de opvoeding of vragen hebben over hun kinderen, zijn van harte welkom.
Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: faalangst, pesten of gepest worden, driftbuien, moeite met school, erbij willen horen, somberheid of prestatiedruk. En, hoe kan ik omgaan met de scheiding van mijn ouders?

Wanneer ouders uit elkaar gaan, heeft dat een grote impact op de kinderen. Mijn uitgangspunt is dat alle ouders hun uiterste best voor hun kinderen en hun geluk doen. In de praktijk blijkt het niet altijd mee te vallen. Naast de praktische zaken die geregeld moeten worden, is vooral een belangrijke vraag: hoe gaat het emotioneel met mijn kind?
Zo kun je je bijvoorbeeld afvragen: hoort bepaalde (probleem)gedrag bij zijn leeftijd, of bij zijn verdriet of boosheid rondom de scheiding? En hoelang kan dit dan duren en welke gevolgen kan het hebben voor zijn ontwikkeling?
Of, waar ben ik als ouder toegeeflijker omdat de situatie al zo verdrietig is, en waar blijf ik me vasthouden aan de regels en structuur die er al waren? En waarom is dat laatste juist zo belangrijk?
Of, kan mijn kind voldoende zijn eigen verhaal kwijt of is hij geneigd zich terug te trekken om mij te sparen?

Het verdriet rondom de scheiding kan ik niet bij ze wegnemen, wel kan ik ze begeleiden om er mee om te leren gaan en zich weer beter te voelen.
Ik heb een sterk geloof in ieders talenten en eigen mogelijkheden om weer vooruit te kunnen, en ik draag dat vertrouwen graag over. Het is een cadeautje om te zien hoe kinderen en jongeren op natuurlijke wijze openstaan voor reflectie en zelf de grootste stappen zetten om hun ingebrachte hulpvraag op te lossen. Ouders kan ik adviseren hoe dit proces bij hun kind verder te begeleiden.

Zelf ben ik moeder van Kim (16), Malou (15) en Milan (13) en getrouwd met Patrick. We wonen in Bennebroek, waar ook mijn praktijk is gevestigd. Indien gewenst, kan ik bij je kind en jou thuiskomen.